Štěpánce se zdály čokolády se solí nebo chilli nudné, je-li možné vytvořit GULÁŠOVOU, CIBULOVOU, nebo třeba KUNDIČKOVOU týden nemytou!
Říká, že Divné čokolády vznikly, protože jí na světě scházely…
Cestou ze Švýcarska, kde vedla těhotná kurz multi-kulti vaření a picklování, se zasnila a vymyslela prvních 6 druhů: receptury i obrázky na obalech. A doma je hned zrealizovala. (Inspirovala se kořením zemí, které procestovala.)
První čokolády vyráběla doslova „na koleně“. Sama si vážila čokoládu, tavila ji v kastrůlku a přidávala koření. Nevěděla nic o temperaci a o tom, jaký kumšt je vyrobit lesklou křupavou tabulku bez výkvětů kakaového másla.
Rozhodla se, že si najde čokoládovnu, která jí bude čokolády vyrábět. Ona bude jen vymýšlet divné příchutě a kreslit obaly.
Oslovila jich mnoho, ale všechny se bály divných ingrediencí. Že jim zaneřádí a zasmradí stroje, a tak.
Štěpánce nezbývalo, než si zřídit vlastní čokoládovnu! Ač se jí do toho nechtělo (měla právě narozeného syna), metodou pokus-omyl pronikla do tajů čokoládové výroby a zaučila první brigádnice.
Dodnes se její čokolády temperují na mramoru a tvarují ručně bez forem, takže každý kus je originál.
Sama si maluje obaly a používá na ně svou poezii ze sbírky textů s názvem Divnosti.
Každá její čokoláda je tak malým uměleckým dílkem a pozvánkou na pouť do světů neprobádaných chutí, stvořená pro „Gastro-poutníky“.
Štěpánka říká, že její čokolády se nejí, ale degustují…
V Divné čokoládovně proto můžete ochutnat všech 26 druhů zdarma!